Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Дорошенка, 2

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 27 вересня 2019, 13:12

Садовий хоче від Козловського святий та непорочний готель на Дорошенка

вул. Дорошенка, 2

Виконком Львівської міськради не погодив проект готелю на вул. Дорошенка, 2, бо Андрій Садовий запропонував там провести архітектурний конкурс.

Сьогодні, 27 вересня, під час засідання виконавчого комітету обговорили проект будівництва готелю на вулиці Дорошенка, 2 у Львові, однак члени виконкому не змогли прийняти рішення через низку порушень у документації, і тому перенесли це питання.

За словами в.о. заступника директора департаменту – начальника управління, головного архітектора міста управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради Олена Погорілець до цього проекту є чимало зауважень, тому нове будівництво готелю буде суперечити містобудівній документації. 

"Станом на сьогодні зонінг Галицького району знаходиться на стадії розроблення. Крім того надзвичайно високий відсоток забудови 97%, цільове призначення ділянки не відповідає намір забудови, тому що вона розрахована для закладів торгівлі, а не готелю. Крім того в історичному ареалі висота будівель максимально можу бути 18 метрів, а в проекті 22 метри. Крім того, є нависаюча консоль з 2 по 7 поверхів в межах червоних ліній, а це суперечить ДБН про автомобільні дороги" – зазначила Олена Погорілець. 

Управління архітектури порекомендувало провести конкурс на архітектурний конкурс, оскільки ця ділянка знаходиться в центральній частині міста. Таке рішення підтримав міський голова Львова Андрій Садовий, оскільки йому не сподобався проект, який запропонував архітектор забудовника.

"Це місце, яке надзвичайно важливе для громади міста і там ми повинні побачити 3-5 проектів, які повинні вражати своєю красотою. Бо це, що я зараз бачу, це типовий проект, який можна реалізувати на окраїні міста, а в серцевині Львова я хочу побачити пам'ятку архітектури 21 століття" – зазначив міський голова Львова.

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко-Швець зазначила, що на цій території у 40-вих роках був будинок, який знищило падіння бомби, тому будівництво у цьому місці цілком доречне.

"Там будинок може бути і ми це вітаємо, але це має бути перфектна досконала будівля з певною висотою, яку неможна жодним чином поміняти. Святість цього місця потребує серйозного опрацювання" – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, бізнес-партнери Григорія Козловського планують збудувати новий готель поруч із "Гранд Готелем" на вулиці Дорошенка, 2.

Відповідно до проекту рішення виконкому готель планують будувати на земельній ділянці площею 0,0995 га, яка є у приватній власності та призначена для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Зараз на проектованій ділянці знаходиться занедбаний 2-поверховий будинок, який межує із "Гранд Готелем" львівського бізнесмена Григорія Козловського. 

Ввисота готелю не повинна перевищувати 22 метри, що орієнтовно 7-8 поверхів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 97 %. Зазначимо, що проектована будівля готелю  знаходиться у межах історичного ареалу міста.

Додамо, у липні цього року виконком дозволив компанії Козловського збудувати 20-ти поверхові готелі на перехресті Стрийська-Наукова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.