Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дорожні знаки Польщі

bezprawnik.pl

Вівторок, 1 жовтня 2019, 16:54

На дорожніх знаках у Польщі L'viv змінять на Lwów

дорожні знаки Польщі

До кінця 2020 року у Польщі назви іноземних міст на дорожніх знаках писатимуть в звичному для поляків варіанті поруч з їх офіційною назвою.

Про це повідомляє польське видання Bezprawnik. 

Згідно із внесенням змін до постанови Міністерства інфраструктури Польщі щодо дорожніх знаків та сигналів, а також пристроїв безпеки дорожнього руху та умов їх розміщення на дорогах від 28 травня 2019 року у Польщі назви іноземних міст на дорожніх знаках відтепер будуть написані польською мовою.

Зокрема, у постанові роз'яснюється, що на знаках, де мають розміщуватися назви іноземних міст, потрібно в першу чергу подавати не їхні оригінальні назви, а еквіваленти, що вживаються у польській мові, натомість в дужках – так, як вони звучать мовою оригіналу.

На дорожніх знаках також наноситимуться знак, що позначає цю країну в міжнародному сполученні, наприклад, Lwów (L'viv) UA.

Зазначимо, усі зміни впровадять до кінця 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.