Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан Кульбаба

city-adm.lviv.ua

Четвер, 3 жовтня 2019, 15:45

Онищенко зарубала фонтан Кульбаба на площі Галицькій

фонтан Кульбаба

Львівська міськрада пропонує законсервувати древні мури храму на площі Галицькій та не відновлювати фонтан Кульбаба.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Консультативна рада при управлінні охорони історичного середовища Львівської міської ради запропонувала законсервувати відкриті фундаменти костелу Воздвиження Чесного Хреста, який виявили на місці реконструкції фонтану "Кульбаба" на площі Галицькій.

Тут пропонують облаштувати громадський простір з фонтаном, але не рекомендують відновлювати "Кульбабу".

"Прийняті рішення: відкриті фундаменти костелу законсервувати до настання холодів, опрацювати проект громадського простору, який охопить більшу територію, стіни храму ознакувати візуально в мощенні, встановити мініатюрний макет костелу з інформацією про храм і оточення, забрати кіоски. Фонтан має право там бути, але не рекомендувати відновлення "Світезянки" чи "Кульбаби" – наголосила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Нагадаємо, у червні археологи знайшли мури давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста на площі Галицькій, коли підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води. Тоді громадськості вдалося відстояти можливість подальшого використання "квіточки" фонтану після його реконструкції.

Додамо, нещодавно міськрада Львова замовила археологічні дослідження між вул. Князя Романа та площею Галицькою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.