Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Тетраматика

facebook.com

П'ятниця, 4 жовтня 2019, 16:12

У Львові вчетверте стартує Міжнародний фестиваль аудіовізуального мистецтва

Тетраматика

Тематикою цьогорічного фестивалю Тетраматика є драматичний вплив людини на довколишній світ.

Про це повідомляють організатори заходу.

Міжнародний фестиваль аудіовізуального мистецтва Тетраматика розпочинається 4 жовтня о 16:00 год відкриттям експозиції Human aspect: on/off у Музеї етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 15).

Експозиція фокусує увагу глядачів на різних аспектах взаємодії людини з технологіями та навколишнім середовищем. Хто виживе після кінця світу: істота, техніка чи технологія? Чи існує шпарина, крізь яку техніка може вислизнути з-під контролю людини? Чи мріють роботи про віртуальних цуценят? А якщо смартфон є сучасним оракулом, і функція автозаміни тексту насправді пророцтвом?

Ці та інші питання піднімають у своїх роботах: Карина Марусінська та Аліція Кєлан (PL), Яна Шостак (BY/PL), Якуб Ясюкевич (PL), Лукас Маркст (AU), Анна Думітріу та Алекс Мей (UK), Фабіан Кюхфус (DE), Есмеральда Космотополус (FR/US), Дані Плуґер (NL), Ніколас Меґре (FR) та Марія Рошковська (FR/PL).

5 жовтня о 13:00 год відбудеться кураторська екскурсія та зустріч з митцями. Виставка триватиме до 20 жовтня.

4 жовтня о 18:00 год – відкриття виставки Time forward, two times back / Dot.to.dot. Галерея "Дзиґа" (вул. Вірменська, 35). Виставка представляє мистецькі проекти, присвячені дослідженню минулого та роботі з архівами. Відеороботи ізраїльської мисткині Ліліани Орбах Dot.to.dot інспіровані сімейною та культурною пам’яттю поколінь. У 1924 році предки художниці емігрували до Аргентини, залишивши рідний Львів. Через роки художниця отримує можливість познайомитися з батьківщиною своїх бабусь і дідусів, відкрити для себе частину її історії та "з’єднати крапки".

Проект Time forward, two times back є частиною програми Міського медіаархіву Центру міської історії Центрально-Східної Європи, яка покликана популяризувати та актуалізувати проблематику архівної спадщини через різноманітні форми та неакадемічні формати. Представлені роботи українських митців Олега Воронка, Олега Чорного, Олександра Телюка, Стаса Мензелевського, Анни Онуфрієнко, Світлани Шимко та Галини Ярманової створені впродовж останніх років на основі колекцій Міського медіаархіву та порушують проблему взаємозв’язків між людиною, медіа та минулим. Виставка триватиме до 20 жовтня.

5 жовтня о 13:00 год – кураторська екскурсія Бієнале WRO 2019: Human aspect та зустріч з митцями. Музей етнографії та художнього промислу (просп. Свободи,15).

16 жовтня о 19:00 год – перформанс Temporary Nation. Театр Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3). Робота є результатом співпраці між медіа-художником Пьотром Вижиковським (PL) та міждисциплінарною художницею, композиторкою та виконавицею Ехо Хо (DE/CN).

17 жовтня з 10:00 до 18:00 год – конференція Digital Cultures Lviv.
Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6)
Програма міждисциплінарних дискусій та презентацій побудована навколо чотирьох основних напрямків: комп’ютерних ігор, сторітелінгу, цифрових архівів та сучасної музейної справи. Організована Інститутом Адама Міцкевича у 2017 році, конференція привертає увагу до новітніх мистецьких практик, створює міжнародну платформу обміну досвідом.

Конференцію Digital Cultures Lviv з 15 по 19 жовтня супроводжуватимуть майстерні, зустрічі з розробниками й артистами, покази VR, художніх інсталяцій, аудіовізуальних проєктів, а також кінопокази.

17-19 жовтня о 18:00 год– показ фільму The Key To Time та VR робіт українських і польських митців. Театр Лесі (вул. Городоцька, 36).

20 жовтня о 19:00 год – музичний перформанс Folded Maps of Time.
LemStation (вул. Д. Вітовського, 57). Під час перформансу Марека Холонєвського (PL) та Кріса Катлера (UK) мозкова активність виконавців за допомогою спеціальних датчиків проєктуватиметься на екран в реальному часі у вигляді динамічної моделі мозку.

24 жовтня о 12:00 год – показ архівних матеріалів WRO та розмова із Павлом Яніцьким про діяльність WRO Арт Центру. Львівська національна академія мистецтв (вул. Кубійовича, 38).

25 жовтня о 12:00 год – Павел Яніцький. Лекція Conditional arts / Простота що застосовується. Львівська національна академія мистецтв (вул. Кубійовича, 38).

Вхід на всі події фестивалю вільний, а організатори фестивалю: Мистецьке об'єднання "Нурт", "+100" та конференція Digital Cultures: Instytut Adama Mickiewicza.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.