Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ольга Токарчук

iz.ru

Четвер, 10 жовтня 2019, 15:23

Польська авторка родом з України отримала Нобелівську премію

Ольга Токарчук

Ольга Токарчук отримала Нобелівську премію з літератури за 2018 рік.

Про це повідомляють на офіційному сайті премії. 

Нобелівську премію 2018-го року присудили польській письменниці Ользі Токарчук за "здатність розуміти інших, що з енциклопедичною точністю показує подолання перешкод як спосіб життя".

Ольга Токарчук – польська письменниця українського походження, есеїстка, автор сценаріїв, поетеса, психолог, лауреат літературної премії «Ніке» та міжнародної Букерівської премії. 

Зазначимо, у 2018 році Нобелівську премію з літератури не давали через звинувачення у секс-домаганнях у Шведській академії, яка обирає переможця.

Додамо, Нобелівську премію 2019 року дали австрійському письменнику та перекладачеві Петеру Гандке за "дослідження специфічності людського досвіду з лінгвісничною майстерністю". 

Нагадаємо, Лауреат Нобелівської премії американський вчений Євген-Зенон Стахів став почесним доктором "Львівської політехніки".

Також, у 2015 році Інститут Івана Франка НАН України висунув кандидатуру поета, прозаїка, громадського діяча Ігоря Калинця на здобуття Нобелівської премії з літератури. 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.