Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛНУ ім. І. Франка

Середа, 11 грудня 2019, 10:30

З 2021 року ЗНО з математики стане обов'язковим

ЛНУ ім. І. Франка

Його зроблять обов'язковим через проблеми з математичних знань у учнів.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Як заявила міністр освіти і науки Анна Новосад з 2021 року Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з математики стане обов'язковим. Вона також зазначила, що ЗНО з математики буде дворівневим. Його зроблять обов'язковим через проблеми з математичних знань в учнів.

"У 2020 році змін не буде, а з 2021-го ЗНО з математики стане обов'язковим. Воно буде дворівневим, але не треба цього лякатися. Нам потрібно усвідомити, що проблема з математичних знань" – пояснила Анна Новосад.

За словами міністра, це повинно стати результатом зміни змісту освіти та методик викладання.

"Ми повинні в цілому побороти страх перед математикою - це повинно стати результатом зміни змісту освіти та методик викладання. Тому що діти, коли вони щось не розуміють, спочатку цього бояться, а потім ненавидять. І потім це супроводжує все життя. Насправді через нормальні методики викладання, нормальний вміст програми, дуже важливо цей страх перед предметом побороти. І дати дітям впевненість у собі" – додала Анна Новосад.

Нагадаємо, 12 листопда цього року Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект, який зобов'яже всіх абітурієнтів здавати ЗНО з іноземної мови. 

Додамо, цього року ЗНО з математики здавали більше 155 тисяч абітурієнтів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.