Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

П'ятниця, 25 серпня 2023, 12:06

12 випускників шкіл Львівщини отримали максимальний бал із мультитесту

ВНЗ Львова

12 випускників шкіл області отримали 600 балів із цьогорічного мультитесту, за що їх нагородили преміями у 17 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОВА.

За результатими національного мультипредметного тесту, цьогоріч 12 випускників шкіл Львівської області набрали по 600 балів. з трьох предметів, а 59 осіб – по 400 балів з двох предметів.

Як пояснив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, 600 балів – це максимальна кількість балів, які можна отримати при складанні НМТ з трьох предметів, і 400 – при складанні НМТ з двох предметів.

Випускникам, які отримали 600 балів, виділять з обласного бюджету – 17 тисяч гривень премії, а випускникам, які отримали 400 балів, – 11 тисяч гривень. Кошти надійдуть випускникам і випускницям безпосередньо на їхні банківські картки.

Всього цьогоріч на НМТ зі Львівської області зареєструвалися 22907 осіб, присутніх на НМТ – 21635. 

Нагадаємо, реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті розпочалася 3 квітня й тривала по 3 травня. Всього для участі в мультитесті зареєструвались понад 20 тисяч абітурієнтів з Львівщини.

У Львові максимальний результат з тесту отримали 9 випускників міських шкіл, за що їх нагородили преміями по 30 тисяч гривень.

Додамо, у лютому Верховна Рада скасувала ДПА для учнів 11 класу та визначила порядок вступу до вишів у форматі мультитесту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.