Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахта "Львіввугілля"

Фб Діденко

Понеділок, 16 грудня 2019, 15:24

Більше 40 шахтарів Львівугілля замість роботи на шахті будувати житло своїм керівникам

шахта "Львіввугілля"

Керівники деяких шахт Львіввугілля використовували працю підлеглих для будівництва й ремонту власного житла.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook. 

"Попередньо встановлено, що окремі начальники підрозділів з відома керівників підприємства табелювали шахтарів, як таких, що видобувають вугілля під землею, нараховували зарплату. Насправді ж понад 40 працівників довгий час в жодні шахти не спускались. Натомість, за кошти державного підприємства: будували будинок дружині керівника; виготовляли на продаж тротуарну плитку; перебували за кордоном; займались підприємницькою діяльністю", – наголосила Ірина Діденко.

За її словами, наразі завершуються обшуки в 6-ти підрозділах ДП "Львіввугілля", вилучається бухгалтерська документація для встановлення суми всіх збитків, а керівникам шахт планують оголосити підозру у систематичній розтраті майна та зловживанні службовим становищем.

Спецоперацію здійснили слідчі обласного управління Нацполіції, за оперативного супроводу СБУ Львівщини та за процесуального керівництва прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.