Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 27 грудня 2019, 18:20

27 грудня: найпопулярніші запити у Google

Львів

Інформація про те, що українці найбільше шукали протягом цього дня.

Сьогодні, 27 грудня, українці найбільше шукали у пошуковику Google інформацію, що Національний банк України визначився з офіційними курсами валют на суботу, 28 грудня. Ці ж курси діятимуть аж до 7 січня 2020 року. Долар США здорожчав на 39 копійок і коштує 23,68 грн. Євро здорожчав на 62 копійки і становить 26,42 грн.

Якщо в попередні місяці гривня активно зміцнювалася, а долар здешевшав до 23,3 грн, то від учора ситуація кардинально змінилася. Експерти ринку кажуть, що причина різкого здорожчання валюти в обмінниках – у діях Нацбанку, який за один день викупив на валютному ринку рекордні 700 млн доларів.

Відтепер Нацбанк встановлює офіційні курси валют та металів на наступний робочий день до 16:00 год. Раніше до 16:00 год оголошувався лише курс долара, а решта валют – до 18:00 год.

Також українці цікавилися тим, що Північний апеляційний господарський суд повернув Дельта Банку неправомірно виведений актив на суму 87,29 млн доларів. 

У 2012 році Дельта Банк виступив поручителем і уклав договір застави з австрійським Meinl Bank. В рамках договору Дельта Банк перерахував свої кошти на кореспондентські рахунки в Meinl Bank в якості забезпечення зобов'язань компанії "Силістен Трейдінг ЛТД" за її кредитним договором з австрійським банком. У березні 2013 року Дельта Банк і компанія "Калума Холдинґз Лімітед" уклали договір про залучення 96,7 мл доларів на умовах субординованого боргу. У 2015 році Дельта Банк списав 87,29 млн доларів за невиконання компанією "Силістен Трейдінг ЛТД" своїх зобов'язань перед Meinl Bank.

Так Дельта Банк отримав право вимоги від компанії "Силістен Трейдінг ЛТД" повернути зазначені кошти, однак завдяки договором поступки це право перейшло до компанії "Калума Холдинґз Лімітед". Це сталося за два місяці до введення в Дельта Банк тимчасової адміністрації.

Тепер суд визнав недійсним договір уступки, дозволивши Дельта Банку вимагати ці кошти і завершив багаторічні розгляди щодо зазначеної суми.

Ці запити набрали понад 20 тисяч українців.

Важливими новинами цього дня на Варіантах була інформація про те, що:

- фірма, яка належить львівському підприємцю Віталію Антонову, збудує готель на місці існуючого будинку на вул. Героїв УПА, 72;

- Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади керівника Державного бюро розслідувань;

- на вулиці Богдана Хмельницького у Львові збудують новий багатоповерховий житловий квартал;

- керівників лікарень Львівщини спіймали на корупційних закупівлях;

- на території Полярону зведуть житловий квартал на 250 квартир;

- у Львові відтермінували підняття вартості проїзду в електротранспорті;

- Володимир Зеленський офіційно звільнив Маркіяна Мальського з посади голови Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.