Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Маріанна Кіяновська

odnb.odessa.uа

Четвер, 27 лютого 2020, 12:48

Лауреаткою Шевченківської премії-2020 обрали Маріанну Кіяновську

Маріанна Кіяновська

Львів'встка поетеса Маріанна Кіяновська стала лауреатом премії ім. Шевченка 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив лауреатів премії 2020 року. Зокрема, у номінації "Література" переможцями стали Маріанна Кіяновська з книгою поезій "Бабин Яр. Голосами" і Тарас Прохасько зі збіркою есеїв "Так, але...". 

У номінації "Публіцистика, журналістика" лауреаткою стала воєнна кореспондентка Євгенія Подобна з книгою "Дівчата зрізають коси". А український етно-хаос гурт "ДахаБраха" (Марко Галаневич, Ніна Гаренецька, Олена Цибульська, Ірина Коваленко) з альбомом "Шлях" (2016) здобув перемогу в номінації "Музичне мистецтво". 

У номінації "Візуальні мистецтва" переміг мистецький проект "Карусель" Олександра Глядєлова. Опера-реквієм "Йов" (створена в 2015 році) Влада Троїцького, Романа Григоріва та Іллі Разумейка перемогла в номінації "Театральне мистецтво". 

Нагадаємо, у 2018 році Варіанти писали про книгу Кіяновської "Бабин Яр. Голосами", яка також того ж року увійшла у перелік переможців Премії міста літератури ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.