Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Четвер, 4 червня 2020, 11:02

Садовий пропонує ВРУ створити спеціальну комісію із розслідування ситуації з львівським сміттям

львівське сміття

Андрій Садовий звернувся до Верховної Ради з пропозицією створити комісію, яка розслідуватиме ситуацію із вивезенням сміття зі Львова, починаючи з 2016 року.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторнці у Фейсбуці.

"Офіційно звертаюсь до Верховної Ради України з ініціативою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування подій пов’язаних з організацією "сміттєвої блокади" Львова. Минуло 4 роки з часу підпалу Грибовицького полігону і початку блокади. Слідство триває досі. Фігурантами розслідування є колишні вищі посадові особи, а також чинні народні депутати. Ми готові надати ТСК всі необхідні свідчення та матеріали" – написав Андрій Садовий.

У зверненні Садовий наголошує, що "починаючи з травня 2016 року Львів опинився у "сміттєвій блокаді", яка організовувалася та виконувалася з політичних мотивів і вищими посадовими особами держави із зловживанням ними наданої їм влади".

За словами Садового, блокада прояслялася у: підпалі Грибовицького полігону ТПВ; тиск на керівників підприємств, що обслуговують полігони ТПВ в Україні, з метою розірвання договорів на прийом львівського сміття; блокування правоохоронцями спецтехніки на виїздах з Львова; ухилення керівників державних, а також правоохоронних органів від законної реакції на дану ситуацію.

"Враховуючи великий суспільний інтерес цієї справи, а також ті обставини, що організаторами та фігурантами справи пов’язаної із "сміттєвою блокадою" міста Львова є посадові особи держави, у тому числі чинні на даний час народні депутати України, мотивами яких були виключно корисливі політичні цілі, я звертаюся до Вас із проханням винести на голосування Верховної Ради України і відповідно створити згідно із Законом України "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" тимчасову слідчу комісію із розслідування подій пов’язаних із організацією "сміттєвої блокади" міста Львова метою, якої було отримання корисливих політичних дивідендів і яка стала причиною настання надзвичайної екологічної ситуації у місті та регіоні" – йдеться у зверненні.

Зазначимо, наприкінці травня правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках через сміття, яке мало вивозитись на офіційні сміттєзвалища на території інших областей України, однак його виявляли на узбіччі доріг Львівщини. 

Натомість раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що львівське сміття, яке знаходять на території інших областей, це провокація.

Додамо, з 1 липня повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись до міської ради Львова від Львівської ОДА. Львівська ОДА вивозила сміття з міста з кінця червня 2017 року. 

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.