Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

П'ятниця, 24 квітня 2020, 12:05

Садовий вважєє, що львівське сміття стало частиною злочинного перформансу

Андрій Садовий

Андрій Садовий вважає, що львівське сміття, яке знаходять на території інших областей, це провокація.

Про це сьогодні, 24 квітня, під час засідання виконавчого комітету заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, меседжі про те, що на територіях інших областей знаходять львівське сміття – це свідомі провокації, які роблять дуже технологічно. Спеціально наймають машину і кудись вивозиться.

"Кожен такий випадок повинен бути на контролі, я пропоную щоб в кожному випадку ви, Сергій Бабак, брали машину і особисто виїжджали на місце і розбиралися, бо довіряти і вірити не можна нікому. Це може бути системна планомірна робота, з замовниками та чіткими виконавцями. Якщо боронь Боже це дійсно є львівське сміття, і цей перевізник, який збирає сміття у Львові, не проконтролював це питання, то автоматично розриваємо договір без дискусій" – заявив Андрій Садовий.

За словами заступника міського голови з питань безпеки міста Сергія Бабака, місто вже проаналізувало вчорашній випадок виявлення львівського сміття на Житомирщині.

"Я вже розібрався зі вчорашнім випадком. Це – наш перевізник і його контрагенти, відповідно сьогодні там буде прибрано, а на перевізника буде накладено фінансові санкції. Ми кожний такий випадок розбираємо, аналізуємо" – зазначив Сергій Бабак.

Зазначимо, як повідомили на сайті Новоборівської громади вчора близько 100 тонн львівського сміття виявили на дорозі біля села у Житомирській області.

"22 квітня 2020 року звалища відходів, орієнтовно 100 тон, виявили на території села Кропивня, Хорошівського району, Житомирської області на міжпольовій дорозі, яка відноситься до земель сільськогосподарського призначення. Можна тільки уявити, якої шкоди цей непотріб завдасть довкіллю, оцінку зробить екологічна інспекція. Серед відходів є безліч чеків, квитанцій, які вказують на місце походження цього сміття" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні на Тернопільщині незаконно скинули 10 вантажівок львівського сміття. У вересні 2018 року на Жовківщині незаконно скидали сміття зі Львова, а у квітні цього року львівське сміття виявили на Миколаївщині між селами Устя та Рудники вантажівка вивантажила близько 120 куб.м сміття. 

Додамо, з 1 липня повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись до міської ради Львова від Львівської ОДА. Львівська ОДА вивозила сміття з міста з кінця червня 2017 року. 

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.