Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття на Жовківщині

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 6 вересня 2018, 13:30

На Жовківщині незаконно скидали сміття зі Львова

львівське сміття на Жовківщині

Правоохоронці встановили походження сміття, яке незаконно скинули у Жовківському районі.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Сьогодні до Єдиного реєстру досудових розслідувань поліція Львівщини внесла відомості про несанкціоноване сміттєзвалище у Жовківському районі, яке вчора виявили екологи поблизу села Погарисько.

Як зазначили у прокуратурі, невідомі скинули сміття на польовій дорозі біля лісу, якою користуються місцеві мешканці, а під час огляду сміттєзвалища було виявлено предмети, які свідчать, що це сміття є зі Львова.

Наразі за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239 КК України (забруднення або псування земель).

Розслідування триває, його контролює Червоноградська місцева прокуратура.

Нагадаємо, у червні ФОП Шушкевич, що надавав послуги з вивезення побутових відходів зі Львова для ТОВ "АВЕ-Львів", незаконно викинув 12 тонн львівського сміття у селі Степ Чернігівської області.

Наприкінці серпня пункт перевантаження відходів ТОВ "АВЕ Львів" на вулиці Північній у Львові повністю очистили від сміття. Раніше виконавчий комітет Львівсьої міськради вирішив, що до 31 серпня діяльність із перевантаження сміття на вул. Північній мусить бути припинена. Однак компанія використовуватиме його декілька днів, поки не знайде інше місце для перевантаження сміття з для вивозу його на полігони області. 

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.