Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище на Північній

youtube.com

Середа, 29 серпня 2018, 14:47

З перевантажувальної станції на вулиці Північній вивезли більше 10 тисяч тонн сміття

сміттєзвалище на Північній

Пункт перевантаження відходів на вулиці Північній у Львові повністю очистили від сміття.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, станом на сьогодні перевантажувальна станція на вул. Північна  у Львові повністю очищена від сміття.

"Попереднє керівництво ТОВ "АВЕ Львів" допустило до того, що тут було перенакопичення відходів і у нас не було іншого виходу як поставити жорстку вимогу. Окрім того, до цього додались звернення, що надходили від Львівського міжнародного аеропорту ім. Д.Галицького, адже ця ділянка розташована близько до аеропорту і не може використовуватися для перевантаження. Керівництво "АВЕ" ухвалило рішення про зміну керуючих компанією ТОВ "АВЕ Львів". Результатом цього є впорядкування цієї перевантажувальної станції", – наголосив Назарій Романчук.

За його словами, з 10 червня з цієї ділянки вивезли до 10 тисяч тонн відходів.

Зазначимо, ще у серпні 2017 року перевізник "АВЕ-Львів" визнав свою неспроможність у повноцінному вивозі сміття зі Львова. Відтак Львівська ОДА запропонувала компанії відмовитися від обслуговування частини сміттєвих майданчиків та передати їх іншим перевізникам.

Зазначимо, про неспроможність "АВЕ-Львів" вчасно вивозити відходи з міста в ОДА заговорили наприкінці липня. Однак у березні цього року ця фірма виграла конкурс на вивезення сміття із частини Франківського району Львова.

Раніше виконавчий комітет Львівсьої міськради вирішив, що до 31 серпня діяльність із перевантаження сміття на вул. Північній мусить бути припинена. 

Нагадаємо, через пункт перевантаження сміття на вулиці Північній був ризик для нормальних зльоту і посадки літаків. Зокрема, 24 липня з технічних причин скасували авірейси до Єгипту: в Хургаду, Шарм-ель-Шейх.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.