Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АВЕ Львів

Середа, 1 серпня 2018, 16:05

Сміття на околиці Львова становить ризик для літаків

АВЕ Львів

Через пункт перевантаження сміття на вулиці Північній є ризик для нормальних зльоту і посадки літаків.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Державної екоінспекції у Львівській області.

Сьогодні на підставі ситуації, що склалася 30 липня у Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького із літаком рейсу Львів–Шарм-ель-Шейм, а саме попадання птахів у турбіну літака, працівниками Інспекції проведено комісійне обстеження перевантажувальної станції твердих побутових відходів ТОВ "АВЕ Львів", що на вул. Північній у Львові.

В ході проведення держконтролю встановлено, що підприємством і надалі здійснюється перевантаження твердих побутових відходів у великогабаритний транспорт для вивезення у подальшому на сміттєзвалище. Керівника підприємства на місці не було. Працівниками Інспекції здійснено виклик для надання пояснень стосовно подальшої роботи перевантажувальної станції та повної очистки і дезінфекції території.

Слід зазначити, що таке накопичення та тривале зберігання відходів на вказаній ділянці має значний негативний вплив на навколишнє середовище, є місцем масового перебування птахів, чим створює небезпеку повітряному руху в районі злету та посадки літаків в у Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Нагадаємо, 24 липня з технічних причин скасували авірейси до Єгипту: в Хургаду, Шарм-ель-Шейх.

Зазначимо, ще у серпні 2017 року перевізник "АВЕ-Львів" визнав свою неспроможність у повноцінному вивозі сміття зі Львова. Відтак Львівська ОДА запропонувала компанії відмовитися від обслуговування частини сміттєвих майданчиків та передати їх іншим перевізникам.

Зазначимо, про неспроможність "АВЕ-Львів" вчасно вивозити відходи з міста в ОДА заговорили наприкінці липня.

Однак у березні цього року ця фірма виграла конкурс на вивезення сміття із частини Франківського району Львова.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.