Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вулиця Північна

прес-служба ЛМР

Середа, 5 вересня 2018, 13:03

АВЕ Львів ще 10 днів перевантажуватиме сміття на околиці міста

вулиця Північна

Зараз компанія готує інше місце для перевантаження сміття з метою подальшого вивозу його на полігони області.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради на позачерговому засіданні дав згоду компанії АВЕ Львів на використання майданчика на вулиці Північній дял перевантаження сміття, – про це повідомляє кореспондент Варіантів. Компанія використовуватиме його ще 10 днів.

До виконавчого комітету звернувся директор компанії Олег Гайовишин:

"Нам дали провести рекультивацію цієї території, – порядка 1500 тонн піску завезли для цього. З початку червня звідти вивезли 10000 тонн сміття, – це великий об'єм. Однак АВЕ змогло впоратись з цією проблемою.

Було все гаразд, ми почали шукати нову ділянкy, проводили зустрічі з громадою населеного пункту, відчули шалений спротив, ведемо перемовини і сподіваємось, що знайдемо порозуміння.

Звертаємось з листом, бо якщо не використовувати перевантаження, а працювати прямими рейсами, проблема вивезення сміття зі Львова не буде вирішуватись, ми знову отримаємо сміттєвий колапс. Не хотілось би до цього допустити. Тому звертаємсоь до виконкому підтримати наше прохання і дати нам 10 днів – резерв часу шоб знайти нову ділянку для перевантаження."

Олег Гайовишин наразі не уточнив місце знаходження нової ділянки для перевантаження, пояснивши, шо це з метою уникнення підвищення соцальної напруги. Він зазначив що населений пункт, до якого вона належить є у межах 20 км від Львова і земельна ділянка є у приватній власності. Паралельно компанія шукає інші земельні ділянки для перевантажування сміття.

"Ми не маємо можливості чекати, ми обмежені в часі, взяли ризики на себе", – констатував Гайовишин.

Він повідомив, що планується ще одна зустріч з громадою цього населеного пункту з метою переконати їх надати можливість перевантажувати сміття. Там вже почалось облаштування місця: викладено бетонними блоками дно, є огорожа, естакада для вантажівок

АВЕ Львів обслуговує Сихівський і Франківський райони. Сміття звідти вивозять у Самбірський, Жидачівський райони Львівщини, а також інші області України.

Нагадаємо, з 1 вересня у Львові на вул. Північній, 1, де був пункт для перевантаження сміття, встановлені огорожа та шлагбаум, щоб припинити завіз сміття на цю територію.

Наприкінці серпня пункт перевантаження відходів ТОВ "АВЕ Львів" на вулиці Північній у Львові повністю очистили від сміття. Раніше виконавчий комітет Львівсьої міськради вирішив, що до 31 серпня діяльність із перевантаження сміття на вул. Північній мусить бути припинена. 

Через це звалище сміття був ризик для нормальних зльоту і посадки літаків. Зокрема, 24 липня з технічних причин скасували авірейси до Єгипту: в Хургаду, Шарм-ель-Шейх.

Додамо, ще у серпні 2017 року перевізник "АВЕ-Львів" визнав свою неспроможність у повноцінному вивозі сміття зі Львова. Відтак Львівська ОДА запропонувала компанії відмовитися від обслуговування частини сміттєвих майданчиків та передати їх іншим перевізникам.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.