Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Владислав Криклій

П'ятниця, 7 серпня 2020, 20:50

Криклій проінспектував будівництво дороги Мостиська-Краковець

Владислав Криклій

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій відвідав з робочим візитом Львівщину.

Сьогодні міністр інфраструктури Владислав Криклій проінспектував ремонтні роботи на автомобільній дорозі, що веде до контрольно-пропускного пункту Мостиська-Краковець на українсько-польському кордоні. Ремонтні роботи проводять в межах проєкту "Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури".

"У цьому році на території Львівської області є амбітний план – здійснити відновлення та будівництво, ремонти доріг у десять разів більше, ніж торік. Це все реалізовується у межах президентської програми "Велике будівництво". Серед пріоритетів, які є у будівництві доріг, звісно, запустити не тільки внутрішні ресурси. Попри коронавірус, нам вдалося зберегти 90 млрд гривень фінансування на дорожнє будівництво і реалізувати усі ті амбітні проєкти, які є", – зазначив Криклій.

Міністр наголосив на тому, що іноземні партнери готові працювати та активно розвивати транспортну інфраструктуру. Така закордонна підтримка стимулює працювати краще українських партнерів, бо у випадку поганого виконаної роботи, західні інвестори можуть припинити  фінансування.

"У цьому році ми не просто стартуємо, але й іноземні компанії уже звозять техніку та готові розгортати заводи, щоб розпочинати будівництво. Вони чекають, що вже восени за підтримки законодавчого корпусу, а у Львові він потужний, вдасться внести зміни до Податкового кодексу. Внаслідок цього вдасться запустити проєкт під'їзних пунктів і доріг до пунктів кордону. Роботи на дорозі, яку ми зараз оглядаємо, розпочали близько двох тижнів тому, а вже сьогодні вона майже сягає Мостиськ", – додав Владислав Криклій.

Загальна довжина автомобільної дороги становить 19,1 км. Наразі тривають роботи з розпушення існуючого дорожнього покриття та влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону. Ремонтні роботи проводяться у дві зміни.

Вже виконані роботи на ділянці понад 12 км шляху. Крім цього, вже розпочали роботи з влаштування тротуарів в межах населених пунктів. Проєкт також передбачає влаштування автобусних зупинок та заходи з організації дорожнього руху.

"Кошторисна вартість дороги, яку ми сьогодні інспектуємо, складає 146,5 млн грн. З обласного бюджету передбачили кошти у сумі 67 млн грн. Грантові кошти Республіки Польщі складають 2,1 млн євро", – розповів заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Проєкт реалізується Службою автомобільних доріг у Львівській області у партнерстві з Асоціацією "Єврорегіон Карпати-Україна" і Підкарпатським управлінням воєводських доріг в Ряшеві за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь -Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Владислав Криклій також зосередив увагу присутніх на безпековій складовій. Зокрема, повідомив про реалізацію програми підвищення рівня безпеки на дорогах шляхом використання відео та фотофіксації порушення правил на автомобільних шляхах, освітлення пішохідних переходів тощо. Такий безпековий компонент залучатиметься і для дороги Мостиська–Краковець, проте, кількість камер спостереження, які встановлять на цій дорозі та в Україні загалом, поки не вказується. Міністр наголосив, такі заходи дозволять не лише будувати дороги, але й захищати на них людське життя.

Нагадаємо, ремонт дороги Мостиська-Краковець стартував наприкінці липня цього року. Вартість об'єкту складає 146,5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.