Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вулиця Щурата

Вівторок, 26 січня 2021, 16:05

Забудовнику на Щурата повернули проєктну документацію без розгляду

вулиця Щурата

Комісія архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради відмовилась розглядати містобудівні розрахунки новобудови по вулиці В. Щурата у Львові через чисельні порушення.

Про це повідомляє персслужба Львівської міської ради.

Вчора, 25 січня, депутатська комісія архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради повернула забудовнику "Житлово-будівельного кооперативу  "Північна околиця"" на вул. В. Щурата містобудівні розрахунки без розгляду як такі, що не відповідають державним будівельним нормам та правилам.

Зокрема, не було з'ясовано, яким чином буде врегульовуватися питання соціальної інфраструктури у містобудівних умовах та обмеженнях для кооперативу  "Північна околиця", та як це питання буде враховуватися при будівництві у цьому мікрорайоні, де хочуть  звести нових 45 тис. кв. м житлової забудови.

Під час заслуховування представника управління архітектури та містобудування Львівської міської ради Романа Крушельницького депутати з’ясували, що у цих документах не враховані питання соціальної інфраструктури, зокрема, не враховано зауваження містобудівної ради, які стосувалися висотності забудови, забезпечення комплексу школою, дошкільною установою, умовами для маломобільних груп населення.

На комісії також розглядалось звернення від ЛКП "Зелений Львів", яке розробило містобудівні умови для реконструкції будівлі на вул. Замарстинівській, 167 а, балансоутримувачем якої воно є. Однак при цьому ЛКП не отримало у територіальної громади м. Львова дозволу на проведення реконструкції, як вимагає процедура.

Окрім того, як зазначив голова комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Олексій Різник, міська рада буде ставити на сесії та перед Кабінетом міністрів питання інженерних мереж, а саме про те, що у межах міста мережі повинні належати територіальній громаді.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.