Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львів

Вівторок, 30 березня 2021, 13:17

У Львові можуть запустити проект City Express

Львів

У Мінінфраструктури вважають, що Львів може долучитися до проекту приміського сполучення City-Express.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час дискусії "S-bahn по-львівськи. Як Укрзалізниця може допомогти вирішити транспортні проблеми Львова", яка відбулася вчора, 29 березня, для Львова планують напрацювати проект міського електричного експресу.

«Зараз ми напрацьовуємо подібні проекти для Києва, Дніпра і Харкова, і я переконаний, що Львів як велике туристичне місто теж має долучатися до цього проекту. Це має бути співпраця кількох гілок влади та міст-супутників, які дотичні до Львова. S-bahn має розвантажити автошляхи, запропонувати більш екологічний та великогабаритний міський електричний транспорт", – зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час дискусії "S-bahn по-львівськи. Як Укрзалізниця може допомогти вирішити транспортні проблеми Львова", яка відбулася вчора, 29 березня.

Міністр наголосив, що для запуску міського електричного експресу необхідним є оновлення рухомого складу, підтримка залізниці в частині організації та диспетчеризації руху і частково в частині інфраструктури та система компенсацій.

За його словами, саме через відсутність публічних договорів-зобов’язань, завдяки яким компенсувалася б частина витрат залізниці, та інвестскладової, яка б могла спрямовуватися на оновлення і ремонт рухомого складу, проект у столиці був вимушений зупинитися.

"Зараз ми спробуємо дати йому нове життя", – додав Криклій.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури анонсував передачу в концесію львівського аеропорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.