Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 2 липня 2021, 13:55

Колишній будинок побуту Ювілейний перетворять на новий офісний центр

візуалізація

До колишнього будинку побуту "Ювілейний" на проспекті Чорновола добудують нові поверхи і перетворять у сучасний офісний центр із збереженням мозаїки.

Сьогодні, 2 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію ПП "Вест-грант" нежитлових приміщень з надбудовою офісних приміщень на просп. В. Чорновола, 59 у Львові.

Колишній будинок побуту "Ювілейний", зведений у 1982 році і прикрашений великим мозаїчним панно "Дружба українського і російського народів" авторства Євгена Безніска, планують переоблаштувати під сучасний офісний центр та добудувати нові поверхи. 

Згідно із містобудівною документацією, максимальна висота будівлі після реконструкції становитиме 33,9 метрів, будинок матиме 8 поверхів. Крім цього забудовник має озеленити території навколо будівлі, облаштувати гостьовий паркінг та зону відпочинку.

"До існуючого адміністративного корпусу планується додати нові офісні поверхи, оновити весь фасад, зберегти історичне панно" – пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Зазначимо, ця мозаїка входить до переліку особливо цінних історичних мозаїчних творів Львова, які необхідно зберегти.

За словами Коломєйцева, проект нового будівництва повністю відповідає усім містобудівним нормам.

Земельна ділянка, на якій облаштують новий офісний центр, належать до зони Г-2 – торгово-ділові зони та частково зони Р-3 – рекреаційні зони озеленених територій загального користування місцевого значення відповідно до зонінгу Шевченківського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Вест-грант" зареєстроване у Львові з 2007 року, займається оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Власником фірми є львів'янин Ігор Голдрич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.