Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Яворівський кар'єр

uk.wikipedia.org

Понеділок, 9 серпня 2021, 16:25

На Яворівському озері планують збудувати базу відпочинку

Яворівський кар'єр

На площі орієнтовно 23 га землі біля села Залужжя Яворівського району планують розмістити відпочинковий центр.

Про це йдеться у заяві про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування "Детальний план території для об’єктів рекреації та розміщення відпочинкового центру для населення на території Залузької сільської ради Яворівського району Львівської області".

На площі орієнтовно 23 га біля Яворівського озера планують розмістити відпочинковий центр.

Навколо озера Яворівського передбачається розміщення об'єктів рекреаційного призначення. Проектована територія складається з шести зон: пляжна, акваторіальна, житлова, адміністративно-обслуговуюча, спортивна та транспортнаю

Пляжна зона розміститься вздовж берегової лінії озера і становитиме 7 га. Одночасно відпочивати на пляжі зможе до 7000 осіб. У пляжній зоні планують розмістити дитячу підзону з аквапарком, майданчиками атракціонів та закладом харчування. А вздовж берегової лінії передбачається організація підзон для рибальства та човневих станцій.

Натомість у житловій зоні планується розміщенням зблокованих котеджів сімейного типу або набір житлових секцій з можливим одночасним перебуванням 4-6 осіб в одній секції, де одночасно зможе короткостроково проживати близько 500 осіб.

Земля є територією рекреаційного призначення і перебуває у комунальній власності Залузької сільради за межами села Залужжя. На проектованій ділянці відсутні будівлі та споруди. Проєкт планують реалізувати за 15 років, а першу чергу − через 3 роки.  

Зазначимо, детальний план розробили на підставі розпорядження Яворівської РДА від 5 жовтня 2020 року. Тоді Яворівська районна державна адміністрація розпорядилася надати дозвіл на виготовлення детального плану території для об'єктів рекреації та розміщення відпочинкового центру для населення на території Залузької сільської ради за рахунок коштів, не заборонених законом. 

Нагадаємо, торік у березні Львівська ОДА планувала продати землю біля села Залужжя Яворівського району для будівництва бази відпочинку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.