Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Возняк

pen.org.ua

Четвер, 16 вересня 2021, 10:49

Львівський погорілець Возняк став лауреатом премії Василя Стуса

Тарас Возняк

Директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк став лауреатом Премії імені Василя Стуса 2021 року.

Про це повідомила пресслужба міжнародної громадської організації "Український центр Міжнародного ПЕН клубу".

Вчора, 15 вересня, під час урочистої церемонії у Національному музеї Тараса Шевченка культуролога, політолога, засновника Незалежного культурологічного журналу "Ї", генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького Тараса Возняка відзначили Премією імені Василя Стуса 2021 року. Він отримав грошову винагороду та статуетку, розроблену дизайнером Дмитром Покрасьоном та скульптором Станіславом Кадочниковим.

"Наш світ тримається не тільки на людях, які жертвували своїм життям задля надзвичайної місії. Є й інші ролі людей, які відповідають на виклики сучасності. Не короткою фразою, а осмисленням феноменів за допомогою нових знань. Саме таким є внесок Тараса Возняка: він допомагає нам осмислити наше сьогодення. Завдяки заснованому ним журналу "Ї" ми маємо навіть не планету, а галактику. Кожен із блоків, з якими він працює − філософський, історичний, краєзнавчий, − закриває цілу тему" − зазначив головний редактор видавництва "Дух і Літера", член журі Премії імені Василя Стуса Леонід Фінберг.

Зазначимо, Премія імені Василя Стуса була заснована 1989 року Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції на чолі з Євгеном Сверстюком (1928-2014). Її щороку вручають літераторам, митцям, режисерам, музикантам, культурним менеджерам за внесок в українську культуру й стійкість громадянської позиції. З 2016 року врученням премії займаються Український ПЕН, Києво-Могилянська Бізнес-Школа та видавництво "Дух і Літера".

Нагадаємо, Львівська національна галерея мистецтв відмінила тендер на охорону своїх відділень у 2020 році через брак учасників.

Також Львівська галерея мистецтв замовила авто за 596 тис грн з системою Start-Stop, системою розпізнавання дорожніх знаків та електропідігрівом лобового скла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.