Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Борислав

Вівторок, 16 листопада 2021, 16:19

Депутати дозволили збільшити межі Борислава на 85 гектарів

Борислав

Львівська облрада погодила збільшення меж Борислава за рахунок земель Попелівської та Модрицької сільрад.

Сьогодні, 16 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати погодили проєкту землеустрою щодо зміни межі міста Борислава Дрогобицького району.

"За" проголосували 49 депутатів.

Депутати, згідно із зверненням Бориславської міськради, погодились збільшити площу міста, додатково включивши до нього землі Попелівської та Модрицької сільських рад площею у 85,303 га.

Таким чином нова площа Борислава має становити 3143,8 га.

У рішенні вказано, що зміна меж Борислава сприятиме коректному обліку земель у межах міста і поза ними, усуненню спірних питань, ефективному управлінню цими територіями, їх належному оподаткуванню та стратегічному плануванню їх використання для потреб територіальної громади та області.

"Ми на сьогоднішній день, погоджуючи цей проєкт землеустрою, даємо світло територіальній громаді для того, щоб вони мали можливість рухатися дальше. Тому що рішення у даному питанні приймає Верховна Рада за поданням Кабінету міністрів. Поряд з цим ми розуміємо, що сама процедура розтягується на роки" – пояснив голова комісії з питань розвитку місцевого самоврядування облради Володимир Кирилич.

Нагадаємо, Бориславська міськрада виграла грант від уряду Словацької республіки на запровадження системи моніторингу атмосферного повітря у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.