Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Будинок на Ставропігійській 5

Власне фото

Понеділок, 21 лютого 2022, 14:47

Пошкоджена балка стала причиною обвалу будинку на Ставропігійській у Львові

Будинок на Ставропігійській 5

У будинку зруйнувалась балка перекриття, яка впала на нижчі поверхи й потягла за собою сходові марші другого та третього поверх.

Сьогодні на брифінгу голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля розповів про причину обвалу на вулиці Ставропігійській,5.

«Імовірна причина обвалу це те, що балка втратила свою несучу здатність. Балка була пошкоджена у місця, де вона входила в мури. Цей обвал не було можливо передбачити, оскільки влітку не було зафіксовано жодних пошкоджень, які вказували б на можливе руйнування» – розповів він. 

Зараз у будинку знаходяться одна жінка похилого віку, яка проживає на другому поверсі та діти, які проживають і своїм батьком на  третьому поверсі будинку. Окрім них у будинку знаходяться троє осіб працездатного віку.

«Вчора мешканцям було запропоновано евакуюватись із помешкань, проте вони відмовились. Ми маємо контакти усіх жителів будинку та контактуємо з ними. У будинку є світло та вода, проте вимкнули газ, оскільки існує загроза пошкодження газопроводу» – зазначив Зозуля. 

Зараз на місці обвалу працюють представники МНС та альпіністи, які перевіряють дах на інші можливі пошкодження, щоб одразу забрати усі небезпечні елементи. Після цього буде встановлене риштування, яке забезпечить  прохід до квартир третього поверху. Тимчасовий вхід до помешкань планують встановити сьогодні до вечора.

Ремонтні роботи відбуваються за кошти управляючої компанії.

Голова Галицької адміністрації зазначив, що коли будуть сформовані чіткі кошториси на ремонті роботи будинку Галицька районна адміністрація прийме рішення щодо подальшого фінансування.

Вночі для забезпечення правопорядку біля будинку чергують працівники муніципальної варти.

Востаннє дах перевірся влітку, коли проводились роботи із ремонту покрівлі, яка постраждала в наслідок сильного вітру. На той момент пошкодження балки не були зафіксовані.

Попередньо Львівська міська рада повідомляла, що у будинку розташовано 9 квартир.

Нагадаємо, що попередньо "Варіанти" вже повідомляли про те, що у Львові у будинку-пам'ятці архітектури обвалилися сходи. 

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.