Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 5 лютого 2024, 14:20

Розвадівська громада Львівщини компенсує пільговикам 100 тисяч гривень на автоперевезення

Розвадівська селищна рада виділила з цьогорічного бюджету 100 тисяч гривень на пільгові перевезення окремих категорій населення.

Про це вона повідомила у відповідь на запит Варіантів. 

Новояричівська сільська рада 2024 року також призначила 100 тисяч гривень на погашення пільгової заборгованості обласним перевізникам.

Натомість Городоцька міська рада на цю ж суму, навпаки, зменшила обсяг транспортних видатків для соціально незахищених громадян.

Добросинсько-Магерівська сільська рада відповідно до Програми щодо компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян 2024 року відшкодовуватиме вартість послуг залізниці для 1056 своїх мешканців, із яких 182 особи мають статус ветеранів війни. Водночас пересування пільговиків автошляхами місцева влада нині не фінансує.

Цьогорічні бюджети Великолюбінської, Журавненської та Козівської селищних рад, а також Яворівського і Великомостівського міських врядувань не передбачили видатків для компенсації витрат за автотранспортне перевезення пільговиків.

Про це кожна з громад окремо поінформувала Варіанти. 

Загалом на журналістський запит Варіантів відреагували 9 адміністративно-територіальних одиниць Львівщини зі 73 наявних.

Департамент дорожнього господарства Львівської ОВА засвідчив, що в державній казні кошти на здійснення компенсаційних виплат також відсутні.

Попередньо Варіанти звернулися до Львівської ОВА з проханням надати інформацію щодо коштів, які громади скерували на погашення витрат за пільговий проїзд у автотранспорті. Запит переадресували на розгляд місцевих виконавчих органів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.