Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

dpsu.gov.ua

Вівторок, 1 березня 2022, 13:02

За п'ять днів кордон з Польщею перетнули близько 300 тисяч українців

пункт пропуску з Польщею

Польсько-український кордон перетнули приблизно 300 тисяч біженців з України.

Про це повідомляє Польське радіо.

Станом на 1 березня, польсько-український кордон вже перетнули приблизно 300 тисяч біженців з України.

За словами речниці Прикордонної служби Польщі Анни Міхальської, на кожному з переходів є місце, де можна відпочити, отримати гаряче харчування та отримати юридичну допомогу.

Також польські прикордонники постійно намагаються збільшити пропускну здатність переходів та ретельно перевіряють кожного, хто перетинає кордон.

"У перший день бойових дій в Україні ми відправили приблизно 30 тис осіб, вчора понад 100 тис осіб. Ми перевіряємо документи. Ми усвідомлюємо, що в цьому натовпі людей можуть бути і ті, у кого є інші цілі, а не втеча від війни" – розповіла Міхальська.

Вона додала, що біженці, яким нема куди тікати, можуть з’явитися в один із пунктів прийому, розташованих поблизу прикордонних переходів. Там вони отримають допомогу і будуть перевезені в місця по всій Польщі, що є готові надати їм допомогу.

Нагадаємо, польські прикордонники спростили формальності при перетині українсько-польського кордону до мінімуму,  а Укрзалізниця призначила низку евакуаційних рейсів з Києва до Львова та на захід України.

Станом на 28 лютого понад 150 тисяч українців за останні чотири дні потрапили до Польщі через пункти пропуску Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.