Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

uk.wikipedia.org

П'ятниця, 1 лютого 2013, 15:35

Літній майданчик біля костелу Єзуїтів перетворюють на всесезонний – Онищенко

Один з літніх майданчиків, що на пр. Свободи, 16-18, перебудовують на всесезонну їдальню, незважаючи на протести Львівської міської ради.

Про це сьогодні на брифінгу розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

«Я здивована тим, що це будівництво продовжується. Думала, що після того, як ми восени за допомогою журналістів зупинили його, то власники заспокояться, але насправді вони мають погодження найвищих органів», - додала Онищенко.

Лілія Онищенко вважає, що цей павільйон шкідливий для львів'ян, для гостей міста, оскільки знаходиться біля костелу, в центрі Львова, біля єдиного вцілілого фрагменту оборонного муру: «Міг би тут бути майданчик літній з парасольками, але то лише так починалося. Потім з'явилася огорожа, навіс, стіни. В нас немає зараз жодних юридичних підстав зупиняти тут будівництво, бо є всі погодження у власників, але якщо цей павільйон збудують, то важко це буде демонтувати».

Заступник міського голови з гуманітарних питань Львівської міської ради Василь Косів заявив, що міська рада звертатиметься до прокуратури Львова, а далі прокуратура повинна реагувати якось на порушення законодавства: «Заступник міністра культури України О. Губіна погодила проект спорудження павільйону біля храму. В управлінні охорони історичного середовища такий проект не погодили. Цей бетон і накриття не можна вже вважати літнім майданчиком. Ми зверталися до міністерства культури, але поки що реакції нема».

Натомість адміністратор ресторану «Вежа крамарів» Андрій Кіндзельський стверджує, що всі зміни, які відбуватимуться з майданчиком, є погоджені в проекті: «Працюватиме літній майданчик, в якому ми замінимо кований паркан на дерев'яний, існуючий дах і плитку, бо стара вже понищена. Це буде їдальня звичайна, яка функціонуватиме лише влітку. Поки що. Алкоголь не продаватимуть тут, хоча духовенство костелу Єзуїтів не має нічого проти продажу пива в павільйоні насправді, а пан Василь Косів безпідставно стверджує, що духовенство заперечує».

Андрій Кіндзельський також запевнив, що є всі погодження на будівництво майданчика, які перевірені обласною прокуратурою, районною, Галицькою адміністрацією: «Міська влада також дала нам також погодження на будівництво літнього майданчика, а зараз стверджує, що тут має бути щось інше, хоча насправді ми не відходимо від погодженого проекту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.