Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Козицький

Фб Козицького

П'ятниця, 27 травня 2022, 15:11

Козицький звинуватив митрополита Філарета у порушенні закону України

Максим Козицький

Максим Козицький відповів на звернення митрополита Філарет про порушення прав священників та заборону на території деяких громад діяльності УПЦ МП.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Максим Козицький, відповідаючи на звернення митрополита Львівської єпархії Української православної церкви (московського патріархату), заявив, що поліція проведе розслідування щодо порушення прав священників цієї церкви.

Також він пояснив, що заборона на території деяких громад діяльності УПЦ МП не є незаконною.

"Жодна громада Львівської єпархії УПЦ (МП) не виконала норм ЗУ від 20.12.2018 №2662-VIII щодо перейменування церков, центри яких є на території країни-агресора. Таким чином їхні статути наразі втратили чинність, що де-факто означає втрату правочинності цих юридичних осіб.

Митрополит Філарет (Кучеров) має розуміти та враховувати суспільні настрої жителів не лише Львівщини, але й всієї України. Українці мають повне право ставити питання щодо існування в Україні релігійних організацій, керівний центр яких є на території країни-агресора;

Якщо найближчими днями не відбудеться жодного загальноцерковного рішення УПЦ (МП) щодо їхнього подальшого існування поза структурою РПЦ, то ситуація в суспільстві лишень загострюватиметься. Громадська думка перебуває на межі своєї терплячості через війну, численні жертви серед мирного населення України та беззаконня, які чинять московські війська в наших селах та містах" – наголосив Козицький.

Нагадаємо, 26 травня очільник Львівської єпархії Української православної церкви (московського патріархату) митрополит Філарет надіслав звернення до Козицького, у якому звинуватив керівництво області у бездіяльності, що призводить до розпалювання релігійної ворожнечі.

Додамо, Верховна Рада України планує розглянути законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.