Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Митрополит Філарет

Фб митрополита Філарета

П'ятниця, 27 травня 2022, 11:40

Філарет звинуватив Козицького у мовчазному розпалюванні релігійної ворожнечі

Митрополит Філарет

Митрополит Філарет звинуватив керівництво області у бездіяльності, що призводить до розпалювання релігійної ворожнечі.

Про це написав митрополит Філарет на своїй сторінці у Фейсбуці.

Керівник Львівської єпархії Української православної церкви (московського патріархату) митрополит Філарет звернувся до голови Львівської ОВА Максима Козицького, заявивши про порушення прав священнослужителів та релігійних громад Львівської єпархії УПЦ московського патріархату та звинуватив керівництво області у бездіяльності, що призводить до розпалювання релігійної ворожнечі.

"Мовчазна згода керівництва області на порушення прав релігійних громад Львівської єпархії УПЦ призводить до розпалювання релігійної ворожнечі, що несе реальну загрозу життю та здоров'ю вірянам і священнослужителям. Зокрема, ганебний і зухвалий вчинок стався у неділю, 22 травня 2022 року, у Свято-Воскресенському храмі Стрия Львівської області його настоятелю протоієрею Володимиру Мандзюку вилили зеленку на обличчя прямо під час Божественної літургії" – йдеться у зверненні.

Митрополит Філарет також просить в Козицького "вжити всіх необхідних заходів із захисту прав вірян, священнослужителів та релігійних громад Львівської єпархії УПЦ та припинити розпалювання релігійної ворожнечі".

Крім цього, рішення деяких місцевих рад Львівщини про заборону діяльності УПЦ московського патріархату митрополит вважає незаконними.

Нагадаємо, на території Дрогобицької ОТГ заборонили УПЦ московського патріархату та опечатали храм Св. Іова Почаєвського на вул. Трускавецькій, 56.

Також 22 травня у Стрию священника Львівської єпархії УПЦ облили зеленкою.

Додамо,  Верховна Рада України планує розглянути законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.