Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Середа, 1 червня 2022, 11:38

Понад 60% переселенців прибули на Львівщину зі східних областей України

переселенці

63% переселенців, які прибули в область, є мешканцями східних областей України.

Про це свідчать результати опитування, що провела соціологічна група "Рейтинг" впродовж 13-23 травня 2022 року на території Львова та області.

Згідно з результатами опитування, дві третини переселенців, які прибули на територію Львівської області, рятуючись від війни, є жителями східних областей України, 19% – прибули з центральних регіонів, 18% – з південних.

З них 62% – жінки (половина з них мають дітей віком до 17 років), 38% – чоловіки. Середній вік переселенців – 43 роки.

46% переселенців Львівщини постійно вдома спілкуються російською мовою, 34% – двома мовами (як українською, так і російською), 19% – тільки українською.

38% опитаних переселенців головною причиною вибору Львівщини для тимчасового перебування, назвали наявність родичів або близьких друзів, ще 20% обрали область через інформацію про наявність вільних місць для тимчасового проживання, 18% – через рішення організації, відповідальної за поселення.

Лише 7% зазначили, що поїхали на Львівщину через можливість отримати роботу, а 18% – вказали іншу причину.

Також 49% опитаних переселенців говорять, що ставлення місцевих до них дуже позитивне, ще 32% – скоріше позитивне. Натомість 18% мешканців Львівщини зазначили, що цілком позитивно ставляться до біженців, 35% – скоріше позитивно, 34% – нейтрально. 11% місцевих зазначили, що ставляться до переселенців негативно.


24% опитаних мешканців Львівщини зазначили, що вже прийняли особисто у себе біженців з інших регіонів країни, ще 15% – готові прийняти, 57% – не висловили бажання прийняти переселенців.

 Понад 90% біженців хотіли б завести знайомства та друзів серед місцевих жителів. З іншого боку знайти друзів серед переселенців не проти більша частина (56%) місцевих (не мають такого бажання – 34%).

 

 


Опитування проводили серед осіб від 18 років і старше у містах Львів, Дрогобич, Самбір, Стрий, Червоноград. Опитали 1200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%.

Додамо, за результатами опитування у квітні, понад 40% українців, які виїхали з України, заявили, що планують повернутися після війни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.