Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Марія Приймаченко

nml.com.ua

Понеділок, 25 липня 2022, 13:11

У Львові відбудеться виставка картин Марії Примаченко

Марія Приймаченко

Виставка розпочнеться 27 липня, до експозиції увійдуть близько ста творів Марії Примаченко.

Про це повідомляє Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького на своїй сторінці у Фейсбуці.

У середу, 27 липня, у приміщенні музею імені Андрея Шептицького на проспекті Свободи, 20, відбудеться новий виставковий проєкт "Марія Примаченко. Дарую Україні!".

До експозиції увійдуть близько ста творів яскравої представниці "наївного" мистецтва Марії Примаченко (1909-1997) з колекції київського мистецтвознавця, академіка Едуарда Димшица. Дослідник збирав їх упродовж останніх тридцяти років. Більшість робіт він придбав у родини художниці, в її батьківській оселі в селі Болотня.

Переважна частина експонованих композицій репрезентують пізній період творчості мисткині, останнє десятиріччя її життя. 

"У творчості Марії Примаченко поєдналися витоки українського живописного та поетичного фольклору. Художниця виробила свій мистецький стиль, для якого характерні: яскрава, гармонійно збалансована колористика творів, різноманітність композиційних вирішень, багата орнаментика – рослинна та геометрична, сюжетне різнобарв’я. Мисткиня часто вдавалася до алегорій, наділяючи звірів людськими рисами" – йдеться у повідомленні.

У день відкриття експозицію можна оглянути до 20:00 год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.