Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Галичанка

noc.lviv.ua

Четвер, 28 липня 2022, 11:45

Львівська Галичанка гратиме в чемпіонаті Польщі

Галичанка

Львівська гандбольна команда "Галичанка" зіграє у чемпіонаті Польщі.  

Про це повідомляє польське видання Рolsatsport.

Жіноча Суперліга Польщі розширила дивізіон із восьми до десяти команд. Новачками першості стануть "Рух" із Хожува та львівська "Галичанка".

"Галичанка" проведе в польському чемпіонаті мінімум рік. Сезон 2021/22 в Суперлізі України був достроково завершений через повномасштабне вторгнення РФ. На момент зупинки першості "Галичанка" була безумовним лідером.

Гандболісти зі Львова проводитимуть господарські матчі у залі у Марках під Варшавою. Це другий львівський клуб, який змагатиметься у вищій лізі Польщі. Першими стали волейболісти – команда "Барком-кажани".

Президент Федерації гандболу Польщі Генрік Щепаньскі заявив, що в березні було відкрито спеціальне трансферне вікно для українських гравців.

"Після індивідуальної допомоги настав час допомогти клубам. Спочатку керівництво "Галичанки" було багато сумнівів, але врешті-решт вирішило грати в польській лізі" – пояснив президент Федерації гандболу Польщі.

"Наша дорога до польської ліги виглядає як гарна казка. Все відбувається швидким темпом. Польський гандбол постійно прогресує, від чого ми також хочемо отримати користь" – наголосив президент "Галичанки", депутат Львівської міської ради від Самопомочі та власник "Шувару" Роман Федишин.

Нагадаємо, з нового сезону 2022/23 львівська волейбольна команда Барком-Кажани гратиме у чемпіонаті польської PlusLiga.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.