Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Григорій Козловський

Четвер, 25 серпня 2022, 12:35

Козловського оштрафують на півмільйона за нелюбов до Сетанти

Григорій Козловський

Львівський ФК Рух оштрафують на півмільйона гривень через недопущення знімальної групи Setanta на стадіон та трансляцію гри через інші канали.

Про це повідомляє Тribuna.com.

Вчора, 24 серпня, на стадіоні "Україна" у Львові пройшов завершальний матч стартового туру УПЛ, де Металіст на виїзді переміг Рух з рахунком 2:1. 

За дві години до початку матчу УПЛ виступила з офіційною заявою про те, що представники львівського клубу не допустили офіційного транслятора матчу – знімальну групу Setanta на стадіон, а намагалися транслювати гру через інші канали.

"У зв'язку із недопущенням футбольним клубом Рух знімальної групи на позиції для зйомки матчу Рух – Металіст пересувна телевізійна станція офіційного транслятора Setanta Sports була вимушена покинути стадіон "Україна", на якому проводиться матч" – йдеться у заяві УПЛ.

Проте пряму трансляцію матчу на ютуб-каналі клубу заблокували ще до початку самої зустрічі.

"Хотіли дивитись футбол у платному доступі? Будь ласка! Матч Руха доступний на платформі Megogo" – відповіли у Русі на заблокування трансляції матчу в ютубі.

Після цього матч частково транслював канал RUH TV, який доступний лише на платформі Megogo. Після звернення до служби підтримки щодо показу каналів, які нелегально транслюють матч, у Megogo заявили, що компанія розміщує лише ліцензійний контент, на який має права, а відповідальність за будь-який наданий контент несе правовласник.

Однак невдовзі після цього у Megogo повністю припинили трансляцію матчу, а львівський клуб запустив трансляцію у своєму Фейсбуці.

Зазначимо, за трансляцію матчу не на Setanta Рух має сплатити 530 000 грн штрафу: 250 000 грн за перше порушення зобов’язання транслювати матч на телеканалі офіційного мовника та 280 000 грн за недопуск пересувних трансляційних станцій Setanta на позиції для зйомки.

Нагадаємо, у січні 2021 року стало відомо, що львівський ФК Рух запустив власний телеканал та планує збудувати медіацентр.

Додамо, президентом клубу є львівський бізнесмен і ексдепутат Львівської обласної ради Григорій Козловський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.