Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Євген Черняк

Фб Є. Черняка

П'ятниця, 19 січня 2024, 15:00

Горілчаний магнат Черняк, імовірно, вивіз за кордон понад 450 тисяч доларів готівки

Євген Черняк

Власник алкогольного холдингу Global Spirits Євген Черняк міг переправити через польський кордон 451 тисячу доларів готівки з порушенням митних правил. 

Вірогідно, через львівську митницю з порушенням процедури пройшли й 96 тисяч гривень президента ФК «Рух» Григорія Козловського. 

Особи на прізвища та імена Євген Черняк і Григорій Козловський фігурують у додатку до листа НАБУ на адресу Держмитслужби від листопада 2023 року, який поширила низка медіа.

Із наданого документа зрозуміло, що вказані особи в період із 24 лютого по 5 вересня 2022 року незаконно ввезли на територію Республіки Польща валютні цінності: Євген Черняк  451 592 долари, Григорій Козловський  96 083 долари.

 

У листі Держмитслужби наголошено, що згадані суми вивозили без дотримання митних правил.

 

Зазначимо, у грудні 2023 року СБУ повідомила Євгенові Черняку про підозру за фактом пособництва росії. Зокрема, бізнесменові закидають те, що його компанії за час повномасштабної війни перерахували до бюджету країни-агресорки близько 6 мільярдів гривень. Сам Черняк ці звинувачення заперечує.

Нагадаємо, у лютому 2023 року стало відомо, що Черняк продовжує утримувати 10% російського ринку горілки. 

Додамо, підприємець є завсідником першої тридцятки найзаможніших людей України за версією журналу Forbes. Він очолює наглядову раду холдингу Global Spirits, який станом на 2018 року контролював 18% вітчизняного алкогольного ринку.

Натомість почесний президент футбольного клубу «Рух» Григорій Козловський є колишнім директором і співвласником ТзОВ «Винниківська тютюнова фабрика»

Окрім цього, Григорій володіє «Гранд Готелем» на проспекті Свободи у Львові, також є власником готельно-ресторанного комплексу «Святослав», пабу «Королівська пивоварня» та п'ятиповерхового ресторанного дому «36По», раніше був одним із кінцевих бенефіціарів будівельної компанії Avalon. 

Зауважимо, у червні 2022 року Львівська обласна рада достроково припинила депутатські повноваження Григорія Козловського. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.