Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Олег Чамара

Фб Ю. Ситника

Прес-реліз,   Вівторок, 18 жовтня 2022, 14:04

Виставку акварелей Олега Чамари відкрили у Винниках

Олег Чамара

У Винниках відкрилася виставка акварелей автора генерального плану Львова Олега Чамари.

Минулими вихідними у Винниках, у приміщенні Історико-краєзнавчого музею, відкрилася виставка акварелей ексголовного архітектора та автора генерального плану Львова, співавтора містобудівної концепції "Великий Львів" Олега Чамари.

Відкриття було камерним. Серед запрошених були лише учасники ГО "Великий Львів" та близькі друзі Олега Чамари, які мали змогу відірватися від нагальних домашніх справ. Тому все відбулося душевно та без пафосу. Зате теплих слів і спогадів було чимало.

Присутні на відкритті відзначили легкість та чіткість авторського стилю, а також велику любов Олега Чамари до рідної землі, особливо до виплеканої у часі містобудівної діяльності Великого Львова.

Олег Костянтинович Чамара народився 27 липня 1944 року у м. Ставище Київської області. У 1963-1969 роках навчався у Львівській політехніці за спеціальністю архітектура. Працював на різних посадах у львівському інституті "Містопроект".

У 1988-1995 роках був головним архітектором Львова. За період проєктної діяльності виконував особисто та керував розробкою численних містобудівних проєктів для Львівщини, курортів Закарпаття (Кваси, Келичин) та Івано-Франківщини.

Після завершення активної трудової діяльності, з 2015 року займається улюбленою справою – акварельним живописом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.