Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб М. Козицького

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 16:45

Козицький вділив Томашу Фіалі трускавецької земельки для мінерального супокою

Максим Козицький

Трускавецький завод мінеральних вод отримає лісові ділянки для облаштування нових свердловин, змінивши їхнє цільове призначення на землі промисловості.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького № 175/0/5-22 від 18 жовтня 2022 року.

Максим Козицький дозволив змінити цільове призначення земельних ділянок площею 0,5652 га з земель лісогосподарського призначення на землі промисловості та надав їх ТзОВ "Аква-Еко" для розташування свердловин з видобування мінеральних вод.

Ділянки знаходиться на території Трускавецької міської ради Дрогобицького району.

"Надати ПІІ ТзОВ "Аква-Еко" дозвіл на розроблення з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок із зміною цільового призначення земельних ділянок орієнтовною загальною площею 0,5652 га, що розташовані на території Трускавецької міської ради Дрогобицького району Львівської області, із земель лісогосподарського призначення на землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення для видобування мінеральних природних столових підземних вод із свердловин № 0411/61 та № 0412/62" – йдеться у розпорядженні.

Компанія має подати на затвердження Львівській ОВА розроблений в установленому порядку проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

ТзОВ "Аква-Еко" (Трускавецький завод мінеральних вод) – підприємство, яке займається розливом мінеральних столових вод: ТМ "Трускавецька Аква-Еко", "Трускавецька Кришталева" та "Трускавецька Заповідна". Виробничі потужності розташовані у Трускавці.

У вересні 2021 року група компаній Dragon Capital придбала 100% акцій групи компаній "Аква-Еко" у міжнародної групи компаній IDS Borjomi International.

Додамо, Dragon Capital – одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює в сфері прямих інвестицій та фінансових послуг. Кінцевим бенефіціаром компанії є громадянин Чехії Томаш Фіала. Компанія Фіали пов'язана зі скандалом довкола будинку Терлецького на вулиці Сахарова, 52, який виконком Львівської міськради дозволив знести, а на його місці збудувати скляний офіс з підземним паркінгом.

Також на парламентських виборах 2019 року Томаш Фіала був одним зі спонсорів партії Голос Святослава Вакарчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.