Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Монастир домініканців

loda.gov.ua

Вівторок, 25 жовтня 2022, 16:51

У Підкамені відреставрували аварійну вежу Монастиря домініканців

Монастир домініканців

У смт Підкамінь відреставрували вежу Монастиря домініканців та створили новий паломницький маршрут.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У смт Підкамінь Золочівського району завершили реставрацію дзвіниці Монастиря походження дерева Хреста Господнього – пам’ятки архітектури національного значення XV-XVIII століть у межах проєкту програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна за кошти Європейського Союзу та Львівського обласного бюджету.

Загальна вартість реставраційних робіт, які розпочали у 2018 році, становить понад 20 млн грн: 12,6 млн грн виділив Євросоюз, ще 9,5 млн — кошти обласного бюджету.

"Цьогоріч для завершення реставрації використали 3,5 млн грн, виділених Європейським Союзом. За ці гроші вдалося розчистити і відреставрувати зовнішні фасади всіх ярусів дзвіниці, відновити підвіконня, покрити міддю дахи, завершити реставрацію кам’яних блоків вхідної брами дзвіниці й закінчити впорядкування благоустрою території пам’ятки" – зазначила директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

Новий паломницький маршрут пролягатиме до костелу Святої Ядвіги в Мокободах та костелу Різдва Пресвятої Богородиці в Голублі, що знаходяться на території Польщі.

Нагадаємо, дзвіницю Домініканського монастиря у Підкамені визнали аварійною 2009 року. Через два роки сильний буревій зруйнував дві барокові скульптури монастиря та пошкодив частину даху дзвіниці. 

Роботи з реставрації дзвіниці стартували у 2017 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.