Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

міні-ГЕС

Фб Авдєєнка

Середа, 30 листопада 2022, 11:32

На території Миколаївської ОТГ погодили будівництво міні-ГЕС

міні-ГЕС

Компанія "Вотерструм" збудує міні-ГЕС у селі Липиці.

Про це повідомляє співвласник компанії "Вотерструм" Андрій Авдєєнко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Компанія "Вотерструм" за кошти інвестора збудує міні-ГЕС у селі Липиці Миколаївської ОТГ Стрийського району.

"Це буде одна з найсучасніших і найбільш безпечних для довкілля ГЕС в Україні. Перед греблею буде встановлене механічне та ультразвукове захисне обладнання, аби запобігти травмуванню риб. У нас є іноземний інвестор, який зацікавлений у будівництві інноваційної ГЕС та підвищенню привабливості Львівщини" – наголосив Андрій Авдєєнко.

За його словами, будівництво цієї ГЕС забезпечить безперебійне енергопостачання 750 домогосподарств.

"Будівництво електростанції саме у цьому місці може зупинити розмивання берегів, адже самі споруди ГЕС братимуть на себе "силу" води. Крім того, ГЕС найматиме людей, які розчищатимуть русло до та після паводків. Сама технологія будівництва ГЕС не несе шкоди навколишньому середовищу, навпаки, компанія зробить багато кроків на покращення місцевої екології. Ще один великий плюс – такі ГЕС в середньому виловлюють до 20 т сміття на рік (пластик тощо)" – додав Авдєєнко.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Вотерструм" зареєстровано з 2017 року у селі Липиці Миколаївської ОТГ, займається виробництвом електроенергії. Власниками фірми є мешканець Луцька Андрій Авдеєєнко та мешканець Рівного Валерій Крока.

Нагадаємо, ще у 2021 році мешканці навколишніх сіл виступили проти зведення міні-ГЕС у селі Липиці та обурені діями депутатів Миколаївської міськради, які дозволили це будівництво.

У 2016 році Варіанти дослідили ситуацію із будівництвом міні-ГЕС  на карпатських річках та вияснили, чого мешканці навколишніх сіл виступили проти цього будівництва. Детальніше – у статті "Бісові ГЕСи Закарпаття".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.