Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

посівна кампанія

Понеділок, 27 березня 2023, 10:32

На Львівщині стартувала посівна кампанія

посівна кампанія

Львівщина розпочала посів ярих сільськогосподарських культур урожаю цього року на площі в 745 тисяч гектарів.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

На території Львівської області стартувала посівна кампанія. Цьогоріч прогнозована площа посіву сільськогосподарських культур під урожай становитиме 745,8 тис. га.

Це на 0,7 тис. га більше в порівнянні до площ 2022 року, в тому числі сільськогосподарські підприємства прогнозують посіяти 424,9 тис. га (57% площ посіву), господарства населення 320,9 тис. га (43 %).

Збільшення посівної площі планується внаслідок збільшення посіву ярих зернових і технічних культур у сільськогосподарських підприємствах.

"Весняна посівна кампанія буде інтенсивною, оскільки в умовах 2022 року аграрії області не змогли забезпечити посів озимого клину у запланованих обсягах. В ході весняної кампанії треба забезпечити посів недосіяних площ озимих і посів ярих культур. Попри все прогнозуємо збільшення площ посіву в цілому та виробництво валової продукції рослинництва не нижче обсягів минулого року" – наголосила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Людмила Гончаренко.

Загалом весняно-польові роботи в області аграрії розпочали ще у лютому з підживлення озимих культур, яких за всіма категоріями господарств під урожай 2023 року посіяно на площі 222,6 тис. га та підготовки ґрунту до посіву ярих культур.

Розпочали посів ярої пшениці та ярого ріпаку у Червоноградському, Стрийському та Львівському районах області.

Станом на 24 березня в області посіяли 700 га ярої пшениці та 690 га ярого ріпаку.

Нагадаємо, Львівська область знаходиться на передостанньому місці із всіх регіонів України щодо забезпечення засобами захисту рослин.

Додамо, того року посівна площа в області становила майже 708 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.