Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Хмельницького, 11

google.com.ua

Понеділок, 19 червня 2023, 10:48

Приміщення колишнього кінотеатру на Хмельницького продали за 25 мільйонів гривень

вул. Хмельницького, 11

Львівська міськрада продала приміщення на вул. Б. Хмельницького, 11 за 25 мільйонів гривень з умовою облаштувати тут культурно-освітній центр та кафе.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro нежитлові приміщення у підвалі, на першому поверсі та на антресолі пам'ятники архітектури на вул. Б. Хмельницького, 11 у Львові, загальною площею 550,2 м².

Перший аукціон мав відбутися 9 червня, однак на нього не подався жодний учасник, тому у мерії оголосили нові торги та зменшили стартову ціну будинку вдвічі з 20 479 440 грн до 10 239 720 грн.

Участь у другому аукціоні взяли ТзОВ "Будівельна компанія "Алтум" та ПП "Бутси Бест Прайс". Переможцем оголосили ПП "Бутси Бест Прайс", що запропонувало придбати колишній кінотеатр за 25 000 002 грн.

Зазначимо, до складу закупівлі входять:

- нежитлові приміщення у підвалі площею 61,6 м²;

- нежитлові приміщення першого поверху площею 374,5 м²;

- приміщення антресолі площею 114,1 м².

Будинок на вул. Хмельницького, 11 знаходиться в історичному ареалі міста і є пам'яткою архітектури місцевого значення, що занесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Автором проєкту будинку, збудованого у 1913 році фірмою Міхала Уляма для кам'яничника Саломона Рогатина, був архітектор Роман Фелінський.

Тут на першому поверсі працював кінотеатр "Адрія", а у радянський час кінотеатр назвали на честь Богдана Хмельницького. Станом на сьогодні приміщення кінотеатру, який розписаний художником Володимиром Патикою, не використовують.

Однією із вимог цільового призначення цих приміщень є те, що власник тут має облаштувати просвітницький, культурний чи мистецький простір з можливістю використання частини об’єкта, але не більше ніж 150 м², для закладу громадського харчування.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Бутси Бест Прайс" зареєстроване з 2019 року у Львові, займається роздрібною торгівлею, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу інтернет. Власницею компанії є львів’янка Наталія Михайлів. Вона також володіє дрогобицькою будфірмою ПП "Дрогобицький дворик" й львівською будфірмою ПП "БК Континент", якій Львівська ОВА надала в оренду ділянку на Сихові для будівництва житлового кварталу.

Додамо, у квітні 2021 року Львівська міськрада замовляла за 4,8 млн грн реставрацію будинку на вул. Б. Хмельницького, 11.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.