Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

Понеділок, 26 червня 2023, 12:37

У Львові викрили злочинну банду, члени якої вимагали гроші в бійців ЗСУ

затримання

Злочинці займалися рекетом на Львівщині та вимагали гроші у мобілізованих до ЗСУ військовослужбовців.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки затримали у Львові лідера та учасників злочинного угрупування, як займались вимаганням грошей за уявні борги або через штучно створені конфліктні ситуації, у тому числі й у бійців ЗСУ.

Натомість у разі відмови виплачувати гроші злочинці погрожували фізичною розправою над потерпілими та їхніми близькими.

"Серед громадян, у яких фігуранти намагалися "вибити" гроші були й щойно мобілізовані до лав українського війська. Зокрема, задокументовано, що зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм 2 тисячі доларів за вигадану "заборгованість".

Співробітники СБУ затримали лідера злочинного угруповання під час отримання частини чергової "данини" – 40 тисяч гривень. Встановлено, що кримінальник спрямовував гроші на поповнення злочинної "каси", яку контролювали "злодії в законі" – наголосили в СБУ.

Під час обшуку в помешканні лідера банди правоохоронці виявили майже 350 тисяч доларів.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 ККУ (вимагання в умовах воєнного стану), суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі тривають заходи для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.