Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівводоканал

Вівторок, 11 липня 2023, 11:18

АМКУ розслідує підозру у змові на тендерах у Львові

Львівводоканал

Порушення передбачає штраф у розмірі до 10% від обсягу доходів від реалізації товарів за останній звітний фінансовий рік.

Антимонопольний комітет України виявив ознаки узгодженої поведінки двох учасників тендерів на закупівлю дизель-генераторних станцій для комунальних підприємств у Львові.

За цим фактом було розпочато справу.

Як повідомляє Західне міжобласне територіальне відділення АМКУ, підозрювані – ТОВ «Фреш Трейд Компані» та ФОП Шегера О. Л. – подавали пропозиції на кілька процедур закупівель, що оголошувалися ЛМКП «Залізничнотеплоенерго» та ЛМКП «Львівводоканал» в листопаді 2022 року.

За результатами попереднього дослідження, АМКУ встановив, що пропозиції підозрюваних мали однаковий зміст, формат, структуру та документацію. Крім того, обидва учасники подавали свої пропозиції з одного IP-адреси та з одного електронного ключа.

Така поведінка може свідчити про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема, про узгодження дій щодо визначення ціни або інших умов торговельної діяльності. Таке порушення передбачає штраф у розмірі до 10% від обсягу доходів від реалізації товарів (робіт, послуг) за останній звітний фінансовий рік.

АМКУ надав підозрюваним можливість надати пояснення щодо своєї поведінки на тендерах. Справа перебуває на стадії розгляду.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.