Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

Понеділок, 24 липня 2023, 12:03

У Львові шахраї привласнили майже 30 тисяч благодійної допомоги для поранених бійців

затримання

Зловмисники під виглядом збору благодійної допомоги на лікування поранених військовослужбовців ЗСУ привласнили 27 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Праоохоронці, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури Львова, викрили та повідомили про підозру групі осіб за фактами шахрайства із збору благодійної допомоги для військовослужбовців.

"Мешканець Одеси разом із своїм товаришем, який зараз відбуває покарання в одній із виправних колоній Львівщини, організували шахрайську схему привласнення коштів під виглядом збору благодійної допомоги. Для цього вони створили у соціальній мережі Facebook фейковий акаунт, у якому публікували дописи із проханням про допомогу пораненим військовослужбовцям ЗСУ.

До публікації вони долучали номер картки для переказу коштів. В подальшому, всі одержані кошти вони ділили між собою та розпоряджались ними на власний розсуд" – наголосили у прокуратурі.

Поліція встановила, що зловмисники привласнили щонайменше 27 000 грн.

Наразі тривають слідчі дії, підозрювані знаходяться під вартою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.