Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парк Івана Франка

Середа, 26 липня 2023, 10:34

У парку Франка планують встановити дерев'яну екологічну вбиральню

парк Івана Франка

Вбиральня буде інклюзивною і встановлять її за позабюджетні кошти.

Вчора, 25 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про встановлення екологічних вбиралень компостного типу з дерев’яних конструкцій.

Спочатку такі вбиральні планували встановити вул. Підвальній (на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "На Валах") та пл. Данила Галицького у Львові, однак після обговорення вирішили обладнати одну вбиральню у парку ім. І. Франка.

Як пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, вбиральня буде інклюзивною і встановлять її за позабюджетні кошти.

"Ми аналізуємо доступність у місті різних інституцій і сервісів. Якщо проаналізувати вбиральні у центрі міста, то є питання з доступністю. Проєкт, який зараз пропонується, є максимально інклюзивний. І, що важливо, його реалізація відбуватиметься із залученням позабюджетного фінансування" – наголосив Андрій Москаленко.

Замовником виконання робіт з влаштування вбиральні визначили ЛКП "Львівводоканал", яке має до кінця цього року укласти з управлінням комунальної власності міськради договори оренди конструктивних елементів благоустрою площею 3,5 кв.м.

Ширина вбиральні становитиме 1,8 м, довжина – 1,9 м, висота – 2,3 м. Вона зможе витримати 340 кг, а місткість – 200 л, що дорівнює приблизно 400 використанням.

Нагадаємо, у травні 2021 року у місті вирішили у рамках пілотного проєкту встановити на проспекті Свободи автоматизовану модульну вбиральню.

Мерія у процесі роботи цієї модульної вбиральні хотіла визначити плюси і мінуси таких вбиралень, однак наприкінці жовтня 2021 року таку вбиральню вирішили встановити у парку ім. Івана Франка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.