Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

П'ятниця, 18 серпня 2023, 13:14

На Львівщині викрили двох військових-дезертирів, які вимагали гроші в бійців ЗСУ

затримання

Злочинці, прикриваючись статусом військовослужбовців, вимагали гроші у мешканців області та демобілізованих бійців ЗСУ.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй стоірнці у Фейсбуці.

Служба безпеки викрила на території Львівщини банду рекетирів, яку організували двоє колишніх кримінальників, що призвались на військову службу.

"Після зарахування до складу однієї з військових частин регіону, вони самовільно залишили підрозділ і розпочали займатися вимаганням грошей з громадян. Прикриваючись статусом військовослужбовців, фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім виставляли жертвам "рахунок" за вирішення "спору" – наголосили в СБУ.

Правоохоронці задокументували факт вимагання рекетирами 4 тисячі доларів з демобілізованого бійця ЗСУ. У разі відмови сплатити всю суму, вони погрожували насильством та фізичною розправою.

Наразі затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, у червні цього року у Львові викрили злочинну банду, члени якої вимагали гроші в бійців ЗСУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.