Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Прес-реліз,   Понеділок, 21 серпня 2023, 12:58

Ви готові до кредиту: як оцінювати свої сили?

Кредитні кошти часто можуть врятувати вашу фінансову ситуацію в моменті. Однак коли ви розраховуєте на позику від банку, варто орієнтуватися у своїй спроможності повернути гроші з відсотками.

Насамперед ваш кредит готівкою повинен мати гарні умови.  Можете вивчити для цього тарифи IdeaBank, що доволі вигідні.

Правило 30% від прибутку

Коли ви вирішуєте взяти кредит, треба орієнтуватися на декілька чинників:

  • постійний прибуток — зарплата, пенсія, дивіденди тощо;

  • непередбачувані витрати, які ви не плануєте в бюджеті, як-от зламаний кран або хвороба;

  • обставини, що погіршують ваш фінансовий стан — звільнення, інфляція тощо.

Отже, вам треба подумати, в яких умовах ви перебуваєте і чи обіцяє ваш заробіток бути стабільним. Зазвичай пропонують взяти кредит, коли щомісячні виплати не перевищують 30% від вашого щомісячного прибутку.

У вас є невеличка фінансова подушка для форс-мажорів

Бажано мати фінансову подушку, щоби впевнено себе почувати з кредитом. Ви маєте попіклуватися про свої кошти заздалегідь. Тож бажано мати відкладену суму, якою можна скористатися при форс-мажорах.

Ця сума має відповідати щонайменше трьом щомісячним витратам. Насамперед проаналізуйте статті ваших витрат і на основі цього вже робіть висновки.

Ви точно знаєте, навіщо вам кредит

Бажано брати конкретну суму на вже готову ідею. Це стосується бізнесу, на розвиток якого ви можете позичити кошти. Це стосується автомобіля, який ви можете купити з кредиту. Це стосується будь-якої вашої мети.

Ви знайшли банк з гарною пропозицією

Коли ви наважуєтеся на кредит, не беріть його у першому ж банку. Краще трішки з цим почекати, адже ви матимете достатньо часу на спостереження й аналіз. Гарний кредит — це той, що:

  • має відносно невелику ставку;

  • можна погасити достроково;

  • не пропонує додаткових витрат на повідомлення чи обслуговування.

Вам треба подивитися також, яким способом можна сплачувати позику. Частіше ануїтети виявляються найпривабливішими через стабільну суму. Більш вигідні умови ви отримуєте на цільові кредити. Наприклад, в IdeaBank є цільовий кредит на вживаний автомобіль.

Кредити — це не страшно. Щоби не помилитися з вибором, треба бути уважним до деталей і трішки вивчити особливості кредитування у конкретному банку. Фінансові установи пропонують свої послуги для різних цілей: на авто, покупку техніки, розвиток власної справи тощо. Ви маєте багато шансів своєчасно отримати фінансову підтримку. Варто тільки проаналізувати свої фінансові можливості та здорово їх оцінити.

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.