Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Фб А.Садового

Середа, 23 серпня 2023, 13:44

Садовий лякає львів'ян двома місяцями без світла

Андрій Садовий

Внаслідок нових російських атак на енергосистему Львів може на два місяці залишитись без електропостачання.

Про це сьогодні, 23 серпня, під час засідання сесії Львівської міської ради повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Внаслідок ракетних ударів РФ виникли критичні пошкодження в українській енергосистемі. Через це у Львівській міськраді готуються до ситуації, коли Львів може на місяці повністю залишитися без електропостачання.

"На початку 2022 року енергетична система України мала семикратний запас міцності, станом на сьогодні ми маємо двократний запас міцності. Цей запас можна дуже легко втратити.

Ми в тісній координації зі всіма державними органами влади. Ми маємо певний запас міцності з точки зору наших комунальних інфраструктурних підприємств, але без електропостачання виживати буде складно. Тому нам треба готуватись до ситуації, коли Львів може місяць, а то й два, бути взагалі без електропостачання. Це не жарт, я говорю це на повному серйозі" – заявив Садовий. 

Зазначимо, з 2 грудня 2022 року й до середини лютого 2023 року, через масовані ракетні удари РФ по об'єктах інфраструктури в Україні, на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачав подачу світла лише 8 годин на добу.

Також, як заявляв міський голова Львова Андрій Садовий ще у лютому цього року, на Львівщині через російські атаки було знищено майже всі електропідстанції.

Натомість 21 серпня начальник Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що нових графіків відключень електроенергії в області наразі не запроваджуватимуть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.