Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лінії електропередач

Понеділок, 28 серпня 2023, 10:45

На Львівщині збудують нові повітряні лінії електропередач

лінії електропередач

Львівська ОВА погодила будівництво нової повітряної лінії електропередач та реконструкцію існуючих на території області.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 688/0/5-23ВА від 18 серпня 2023 року.

Максим Козицький розпорядився надати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для НЕК "Укренерго", на яких компанія планує збудувати нові повітряні лінії електропередач.

"Надати приватному акціонерному товариству "Національна енергетична компанія "Укренерго" дозвіл на розроблення з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для розташування об’єкта згідно з проєктною документацією "Нове будівництво ПЛ 330 кВ Львів південна – Львів західна з реконструкцією ПЛ 330 кВ Західноукраїнська-Львів південна № 2 з відгалуженням на ПС 330 кВ "Львів західна", ПС 330 кВ "Львів південна" та ПС 330 кВ "Львів західна" Львівська область, Львівський та Яворівський райони" – йдеться у розпорядженні.

Також Козицький доручив НЕК "Укренерго" подати розроблений проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок на затвердження обласній державній адміністрації.

Зазначимо, з 2 грудня 2022 року й до середини лютого 2023 року, через масовані ракетні удари РФ по об'єктах інфраструктури в Україні, на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачав подачу світла лише 8 годин на добу.

Також, як заявляв міський голова Львова Андрій Садовий ще у лютому цього року, на Львівщині через російські атаки було знищено майже всі електропідстанції.

Натомість 21 серпня начальник Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що нових графіків відключень електроенергії в області наразі не запроваджуватимуть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.