Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська експериментальна кераміко-скульптурна фабрика

Суспільне телебачення

Четвер, 31 серпня 2023, 16:37

Гавришкевич повстав супроти нацистської краси з вуст Гудімова на вулиці Мучній

Львівська експериментальна кераміко-скульптурна фабрика

Львівська організація НСХУ заявила про незаконне будівництво на землі Львівської кераміко-скульптурної фабрики та звернеться в поліцію.

Про це повідомляє голова правління Львівської обласної організації Національної спілки художників України Ігор Гавришкевич на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська організація НСХУ планує звернулися до прокуратури та поліції щодо забудови земельної ділянки на вул. Мучна, 32 біля Львівської експериментальної кераміко-скульптурної фабрики.

"Земельна ділянка на вул. Мучна 32 у Львові не сформована, а земля за цією адресою належить територіальній громаді міста Львова. Виявлено, що на вул. Мучна 32 ТОВ "Компанія з управління проектами "Акрополь" провадить самочинне будівництво об'єктів нерухомості: без формування земельної ділянки, яка мала б відповідне цільове призначення, була б сформована та передана в користування ТОВ "КУП Акрополь", без розроблення та затвердження в установленомч порядку проєктної документації на будівництво об'єкта містобудування, без отримання будь-яких дозвільних документів на початок виконання будівельних робіт.

Самочинне будівництво безпосередньо впливає на права та законні інтереси ТОВ "Львівська фабрика скла, кераміки та скульптури", оскільки у власності останнього перебуває нерухоме майно за вищевказаною адресою, а земельна ділянка, яка буде зайнята таким самочинним будівництвом, мала б бути відведена для обслуговування будівель, належних ТОВ "Львівська фабрика скла, кераміки та скульптури", єдиним учасником якого є НСХУ" – йдеться у зверненні спілки художників до Львівської міськради та Інспекції ДАБК. 

За даними аналітичної системи YouControlТОВ "Компанія з управління проектами "Акрополь" зареєстроване з 2005 року у Львові, займається виробництвом інших виробів із бетону, гіпсу та цементу. Власниками фірми є киянин Ростислав Оленчин та львів'янин Володимир Опацький.

Нагадаємо, що 26 серпня арт-дилер та засновник арт-центру "Я Галерея" Павло Гудімов в етері FM Галичина заявив про те, що слова "краса" є надзвичайно вбивчим та нацистським словом. Павло Гудімов був одним з учасників воркшопу на території Львівської експериментальної кераміко-скульптурної фабрики, що мав відбутися 19 серпня на за участі представників Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.