Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

церква Святого Юра Дрогобич

igotoworld.com

Неділя, 10 вересня 2023, 10:03

ЮНЕСКО схвалила посилений захист трьох з чотирьох дерев'яних церков Львівщини

церква Святого Юра Дрогобич

Дерев'яна церква Святого Юра у Дрогобичі не потрапила в новий перелік. 

До переліку 20 об'єктів України, які внесло ЮНЕСКО до Міжнародного списку культурних цінностей, що перебувають під посиленим захистом, увійшли три з чотирьох дерев'яні церкви Львівщини. 

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

До списку в категорії Дерев'яні церкви Карпатського регіону потрапили: Жовківська церква Пресвятої Трійці; Матківська церква Введення у храм Пресвятої Богородиці; Потелицька церква Святого Духа. 

Натомість дерев'яна церква Святого Юра у Дрогобичі, яка є під охороною ЮНЕСКО, в перелік Міжнародного списку культурних цінностей, що перебувають під посиленим захистом не потрапила. 

Нагадаємо, Комітет ЮНЕСКО підтримав ініціативу України та ухвалив рішення про внесення 20 об'єктів до Міжнародного списку культурних цінностей, що перебувають під посиленим захистом.

Нагадаємо, раніше Варіанти повідомляли про те, що ЮНЕСКО внесла ансамбль історичного центру Львова та ще 19 об'єктів на території України до Міжнародного списку культурних цінностей, які перебувають під посиленим захистом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.